Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://ftk.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Fakulta tělesné kultury UP
18.02.2016, 15:27, Stáří: 8 r.

My, studenti z Neředína: David Klammert

Autor: komboys

Se začátkem letního semestru se vrací seriál o zajímavých studentech naší fakulty. O Davidu Klammertovi, kterým zahájíme, jste si toho v poslední době mohli přečíst celkem dost, avšak věříme, že vás některé informace i přesto překvapí. Na úvod ještě dodejme, že David pochází z Kroměříže, studuje tělesnou výchovu a sport a mezi jeho zájmy patří judo, knihy, zábava a kamarádi. A teď už otázky a odpovědi…

Co tě přimělo podat si přihlášku na FTK?

Chtěl jsem studovat něco, co by mi dalo do mého sportu co nejvíce znalostí a věcí, které by mě pomohly posunout co nejdál. Obor Tělovýchova a sport byl pro mě jasná volba.

Jak hodnotíš své dosavadní studium na Univerzitě Palackého v Olomouci?

Mám individuální studium, univerzita mi vychází co nejvíce vstříc, i tak je to hodně složité. Kvůli judu jsem více v zahraničí než v Česku, a když jsem v ČR, tak trénuji v Praze kvůli nároďáku.

Kdyby sis mohl vybrat studium v zahraničí, kde by to bylo a proč?

Určitě bych si vybíral mezi Ruskem a Japonskem, abych u studia mohl dělat i judo. V těchto státech jsou jedni z nejlepších judistů na světě. Asi bych si vybral Rusko, tam mají krásnější ženy než v Japonsku. (smích)

Kdo tě přivedl ke sportu?

K judu mě přivedl můj táta.

Jaké jsou tvé sportovní úspěchy a cíle?

Jsem mistr Evropy do 23 let, dále pak 5. místo na univerziádě v Gwanju, 1. místo na Evropském poháru v Liberci a v La Coruni juniorů. Dále několikanásobný mistr ČR a nejlepší sportovec Olomoucka za 2015. A cíle? Zúčastnit se olympijských her, být výborným judistou a být správným a velkým člověkem, jako byl můj táta.

Co tě v poslední době nejvíce pobavilo?

Často sleduji Partičku a ta mě dokáže bavit asi pořád.

Se kterou hračkou sis v dětství nejraději hrával?

Je to možná zvláštní, ale byla to hrazda mezi dveře. Už od 7 let jsem se na ní snažil cvičit, protože jsem byl slabý. A hlavně jsem chtěl udělat více shybů než táta, ale byl jsem rád, že jsem jich dal osm. Takže se mi to pochopitelně ani jednou nepovedlo. (smích)

Jaký je tvůj vztah k Olomouci?  

Olomouc mám hodně rád. Už jsem v životě procestoval mnoho měst a států, ale k Olomouci mě něco táhne. Chtěl bych se sem jednou vrátit a opravdu tu bydlet.

Jaký je tvůj rekord v počtu vypitých piv za jeden večer?

Tahle otázka asi není vhodná, protože by to mohl číst můj trenér. A protože jsem sportovec... Ale prozradím, že na pivo moc nejsem, a když je důvod slavit nějaký úspěch, tak sáhnu po něčem „tvrdším“. V tom, myslím, mám formu. (smích)

Na co by ses rád zeptal tvého následovníka v seriálu?

Co je v životě víc – talent, nebo dřina?

Vyber si z dvojic, co je ti milejší: pivo / víno, zadaný / nezadaný, film / kniha, Internet Explorer / Google Chrome, hory / moře, maso / vege, jednodílné plavky / bikiny, Kabát / U2.

Víno, zadaný, kniha, Google Chrome, moře, maso, bikiny, Kabát.

 

Předchozí části: 

Marek ZaoralZuzana Baronová / Pavel Petrásek / Hana Bednáříková / Tomáš Kuna / Alena Sklenářová / Tomáš Mixa / Aneta Kynčlová / Marek Talpa / Veronika Grygarová / David Babiánek / Kristýna Peringerová / Michaela Bartková / Barbora Sládečková / Radim Antel / Klára Sovová / Květoslava Krchenová / Michal Kryl / Ondřej Šiška / Nikola Kutějová / Jaroslava Hrubá / Nikita Mašterová / Jakub Jarolím / Edita Hendrychová



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew