Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://ftk.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Fakulta tělesné kultury UP
12.03.2015, 07:03, Stáří: 9 r.

My, studenti z Neředína: Jaroslava Hrubá

Autor: komboys

Po aplikované tělovýchově tu máme zástupkyni aplikovaných pohybových aktivit. Na tento obor si podala vloni přihlášku Jaroslava Hrubá z nedalekých Slatinic, prošla přijímačkami a nyní má na naší fakultě za sebou zimní semestr a kousek toho letního. Jak se jí u nás líbí a jak relaxuje po škole?

Jaroslava o sobě tvrdí, že je člověk na roztrhání. V běhu svých dvaceti let tančila disco, také hip hop, chvíli dělala roztleskávačku, také hrála fotbal a tenis. V současnosti si sem tam stoupne před fotoaparát nebo absolvuje módní přehlídku. Má ráda večery strávené s přáteli, snowboard, brusle, posilovnu a plavání a zejména pak tábory. Se Sdružením Šance jezdí na tábory již od tří let, v současnosti již jako vedoucí a instruktorka, lidé se sdružení jsou její druhá rodina. Předpoklady pro FTK jako dělané…

Snaží se neustále smát a mít dobrou náladu, ráda prý také rýpe do lidí a užívá si, když se jejím vtipům směje celá třída. A při čtení následujících řádků jistě pobaví i vás...

Co tě přimělo podat si přihlášku na FTK?

Sportovní škola byla jasný favorit. Myslím si, že to bylo hlavně proto, že jsem od všech slyšela, jaká je to pohoda a jak nic nebudu muset dělat. Ale taky proto, že jsem hrozně aktivní člověk a nebaví mě neustále sedět v lavici a dělat, že poslouchám. Navíc jsem si vůbec nedovedla představit studovat něco jiného, protože tohle je opravdu jedna z mála věcí, co mě baví a naplňuje. Takže jsem si dala přihlášky jen na FTK a teď jsem tu.

Máš za sebou první semestr studia, jak jej hodnotíš?

Ze začátku jsem se trochu obávala, hlavně v den, když jsme odjížděli na kurz. Všude cizí lidi, kteří se mi zdáli úplně odlišní. Po pár dnech strávených s nimi jsem si ale uvědomila, že mě nemohla potkat lepší parta lidí, a byla jsem nemožně šťastná. Zdálo se mi, jako bychom se znali už několik let. Měla jsem skvělý rozvrh, nic se nepřehánělo a všechno dopadlo dobře. Takže první semestr hodnotím palcem nahoru. Toho dalšího už se vážně bojím.

Jaký je tvůj vztah k Olomouci, která je považována za jediné opravdu studentské město v České republice?

Bydlím 15 km od Olomouce, takže zhruba od mých 13 let se v Olomouci pohybuji dennodenně. Samozřejmě jsem chtěla na vysokou odejít pryč, konečně utéct, ale nakonec jsem si uvědomila, že Olomouc je prostě Olomouc. Znám tu každý roh a každý kout a zároveň se mi zdá, že mě každým dnem dokáže něčím překvapit a něco nového ukázat.

Každý má své favority a neoblíbence. Kdo je to pro tebe z řad vyučujících?

Neoblíbence jmenovat nebudu, i když jednoho už bohužel mám, ale třeba se to ještě změní. Moje jasná favoritka v této chvíli je paní Panská, do jejích hodin se moc těším. Vždy se zasmějeme, pokecáme a naučíme se mnohem víc věcí než u jiných vyučujících. Možná je to tím, že nás to všechny baví. Pro mě je to úžasná osoba.

Kde a jak nejčastěji relaxuješ po náročných studijních hodinách? Máš své oblíbené místo, činnost či podnik?

Abych pravdu řekla, zatím těch náročných studijních hodin moc nebylo. Vlastně skoro žádné. Ale po jiných náročných aktivitách, například po práci, relaxuji nejvíce doma v křesle nebo posteli, vyrazím si někam s přáteli nebo jdu na procházku či do fitka.

Jakou oblíbenou činností zaháníš stres?

Sním celou čokoládu na posezení, utíkám za kamarády, jdu spát nebo naopak jdu na párty a propařím celou noc.

Prozraď nám, na co ze studia se vyloženě těšíš.

Moc se těším na další dny strávené s „mýma dětma“ z fakulty. Mám kolem sebe úžasné lidi, na které se vždy hrozně těším a kteří mi vždy spraví náladu, když ji mám opravdu špatnou. Celý víkend můžu brečet a být smutná, ale sotva jsem v pondělí s nimi, brečím maximálně smíchem a štěstím. Také se těším na veškeré kurzy, aktivity spojené s fakultou a na získané zkušenosti.

Kdybys mohla strávit den v těle někoho jiného, kdo by to byl?

Nad tímhle jsem nikdy nepřemýšlela a myslím, že nikdy ani nebudu. Teď mě maximálně napadlo, že bych chtěla strávit den v těle nějakého známého amerického herce nebo zpěváka, abych věděla, jaké to je. A kdyby nešlo jen o tělo, chtěla bych den strávit v těle nějakého kluka, abych konečně věděla, co se jim honí hlavou, jak přemýšlí a jak se k nim má holka chovat, aby se oni chovali normálně.

V seriálu tě bude následovat Nikola Kutějová, jaký bys pro ni vymyslela úkol?

Nikča do sebe nebude muset píchat jehly jako já a Nikita. Pro Nikču jsem si vymyslela úkol, který doufám potěší nejen ji, ale i lidi okolo. Její úkol je, aby některý den od rána zářila dobrou energií, úsměvem a aby tento den udělala nějaký větší dobrý skutek (například obdarovala bezdomovce nebo pomohla starší paní s nákupem).

Nikita Mašterová pro tebe jako úkol nebo spíše takové doporučení vymyslela absolvování akupunktury. Co ty na to?

Nikitu asi zabiju. Nikdy v životě by mě na to nenapadlo jít, ale tak třeba to bude super a nakonec jí poděkuju. Zatím se bojím a neodvažuju se zvednout telefon a objednat se.

Co si vybereš: moře x hory / pivo x víno / zadaný/á x nezadaný/á /chůze x běh / maso x zelenina / romantika x dobrodružství / léto x zima?

Moře, víno, zadaná, chůze, maso se zeleninou, romantické dobrodružství, léto. 

 

Předchozí části: 

Nikita Mašterová / Jakub Jarolím / Edita Hendrychová



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew