Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://ftk.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Fakulta tělesné kultury UP
21.12.2011, 08:05, Stáří: 13 r.

Závěrečné projekty studentů předmětu Úvod do pohybových aktivit seniorů

Autor: Hana Bednářová

V rámci předmětu Úvod do pohybových aktivit seniorů studenti FTK UP během listopadu zorganizovali několik pohybově společenských programů pro seniory. První akce proběhla v Domově pro seniory ve Chválkovicích. Nejprve si studenti připravili cvičení na židlích a se židlemi s hudebním doprovodem. V druhé části se pak věnovali rukodělným činnostem. Je potřeba zdůraznit, že zvolené aktivity byly pro tuto specifickou skupinu opravdu vhodné, což se potvrdilo i na spokojenosti seniorů, kteří byli činnostmi nadšeni a se studenty se jen velmi neradi loučili.

Druhý program proběhl v Chráněném bydlení Sociálních služeb pro seniory Olomouc. Ač to z počátku vypadalo, že studentů bude více než účastníků, během půl hodiny se stav obrátil. Senioři se do aktivit zapojovali velmi spontánně a se zájmem. Vzhledem k možnostem dané skupiny byl program aktivnější a bohatší. Kromě cvičení na židlích proběhly nejrůznější hry s míčem, společenské hry, taneční aktivity apod. Jelikož se v Chráněném bydlení během letních měsíců věnují hře petangue, studenti je seznámili i s hrou boccia, kterou mohou hrát během zimy v místnosti a s bollo ballem.

Třetí akci neorganizovali studenti sami, ale stali se součástí programu Veselice pro seniory, kterou organizovalo Statutární město Olomouc pro členy Klubů pro seniory. Vzhledem k velkému množství účastníků akce neměli studenti lehkou pozici, ale zvládli ji velmi dobře s kreativitou sobě vlastní. Vzhledem k nabitému programu nám organizátoři nakonec vymezili čas pouze na cvičení na židlích a několik dalších aktivit v kruhu. Celkově mohu říci, že studenti všechny aktivity zvládli na výbornou, dokázali přizpůsobit program potřebám jednotlivých skupin a pokud bylo potřeba i jednotlivcům. Děkuji tedy všem za dobře odvedenou práci.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew