Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://ftk.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Fakulta tělesné kultury UP
31.03.2015, 15:52, Stáří: 9 r.

Vedení FTK informuje – 30. 3. 2015

Autor: Martin Višňa

Déšť, sníh, silný vítr, aprílové počasí zasáhlo Olomouc plnou silou. Buďme rádi, že nepřekazilo například setkání se Šárkou Kašpárkovou nebo jí třeba neodfouklo olympijskou medaili, kterou jsme si někteří mohli prohlédnout a osahat. Co dalšího se pak stane či už se událo, nabízí aktuální porce novinek. Příjemné čtení, a protože příští týden nevycházíme, tak i pěkné Velikonoce.

Šárka Kašpárková a Štěpán Janáček na FTK

U Šárky Kašpárkové ještě zůstaneme, mistryni světa a olympijskou medailistku nehostíme každý den. Kašpárková společně s bývalým tyčkařem Štěpánem Janáčkem k nám ovšem nepřijeli jen vzpomínat, smyslem jejich návštěvy byla především prezentace projektu Odznak všestrannosti olympijských vítězů, což je sportovní soutěž pro žáky základních škol, na jejíž organizaci se budeme koncem dubna též podílet (více na www.ovov.cz). Setkání si nenechalo ujít na padesát našich studentů a také některých vyučujících, kteří využili též možnosti se obou sportovců na cokoliv zeptat. Fotky ze setkání najdete na fakultním Facebooku, článek pak zde.

Habilitační přednášky

Kromě úspěšných sportovců patřilo pondělí také trojici Jana Pelclová, Dagmar Sigmundová a Donald N. Roberson, kteří před Vědeckou radou FTK přednesli své habilitační přednášky. Všichni tři dopadli dobře, takže budeme mít tři nové docenty.

Akademik námořníkem

Série cestovatelských besed je již za polovinou, článek z diashow Jiřího Kolbaby si můžete přečíst na Žurnálu. Následují ještě tato námořnická setkání: 

1. dubna – Tomáš Hollein: Pod plachtami Zlatého lva (přesunuto kvůli nemoci M. Kalmana, jeho povídání o Antarktidě se uskuteční v náhradním termínu)

8. dubna – Ivo Jirásek: Rozlehlost jižního Pacifiku

Obhajoby projektů IGA

Minulé pondělí obhajovali řešitelé projektů IGA z let 2013 a 2014 svou práci. Všech pětadvacet projektů bylo úspěšně obhájeno, byť některé s věcnou výhradou.

Přihlášky na státnice

Blíží se deadline pro přihlášky na letní termín státních závěrečných zkoušek. Pokud uvažujete o jejich absolvování v květnu či červnu, máte možnost se přihlásit do 3. dubna. 

Od jednacích stolů

Z hejtmanství: Zástupci fakulty v minulém týdnu jednali s hejtmanem Olomouckého kraje Jiřím Rozbořilem jednak o Českých akademických hrách chystaných na začátek září a jednak o aplikačním centru BALUO. Sešli se také s náměstkem hejtmana pro regionální rozvoj a územní plánování Pavlem Šoltysem, se kterým mimo jiné jednali o možné spolupráci kraje v rámci smluvního výzkumu.

Akademický senát: Senátoři na svém zasedání v minulém týdnu schválili rozdělení finančních prostředků pro letošní rok, také aktualizovaný Statut FTK. Delší diskuse se pak vedle o akreditacích oborů Rekreologie a Trenérství a sport.

Kolegia děkana a garantů oborů: Akreditace zmíněných oborů se probíraly také na zasedání kolegií, kromě toho se hovořilo mimo jiné také o kvantifikaci činnosti.

Naši ve Finsku

Proděkan Martin Kudláček „zkontroloval“ ve Finsku trojici našich studentů, Petr Grmolcovou, Moniku Vodičkovou a Jana Šilara, kteří na tamní Haaga-Helia University of Applied Science absolvují intenzivní semestrální studium se zaměřením na aplikované pohybové aktivity v rámci programu EUDAPA (více informací zde). Jako důkaz foto - lepší než desítky slov.

Setkání akademické obce

Vedení fakulty zve všechny akademické pracovníky a studenty na zasedání akademické obce FTK, které se uskuteční ve středu 8. dubna od 14 hodin v aule NA401. Na zasedání se dozvíte vše zásadní z fungování fakulty v měsících uplynulých a částečně i budoucích a předávány též budou výroční ceny pro nejlepší akademické pracovníky.

Karneval APA překročí hranice

Příznivci aplikovaných pohybových aktivit se po Velikonocích dočkají svého společenského večera. Karneval APA s podtitulem Za hranicemi aneb Máme svůj svět proběhne v pátek 10. dubna v Regionálním centru Olomouc. Vstupenky si lze objednat na e-mailu listkyapa2015@gmail.com, jsou k mání také na sekretariátu katedry APA. (FB událost)

Potápěčská liga

Děkan Zbyněk Svozil, který je zároveň předsedou olomouckého Klubu sportovních potápěčů, srdečně zve všechny příznivce ploutvového plavání na mistrovství ČR družstev, které proběhne na olomouckém bazénu ve dnech 11. a 12. dubna. Jeho svěřenkyně, které jistě z chodeb naší fakulty znáte, tento šampionát vyhrály v posledních čtyřech letech. Bude tomu tak i letos? (plakát)

 

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew