Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://ftk.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Fakulta tělesné kultury UP
24.02.2015, 13:05, Stáří: 9 r.

Vedení FTK informuje – 23. 2. 2015

Autor: Martin Višňa

Děkan Zbyněk Svozil s Romanem Spáčilem a Jamesem Wu.
Foto: Martin Kudláček

Akademické dny, během kterých si Univerzita Palackého připomíná 69. výročí svého obnovení, jsou v plném proudu. O víkendu proběhl univerzitní ples, daruje se krev s rektorem, ve středu dostanou ceny nejlepší sportovci, a to nejen na univerzitní, ale i fakultní úrovni, pak se půjde swingovat do klubu S-Cube. Však jsme již o tom psali. A co dál bylo a bude? Pokud se začtete do čerstvých zpráv z fakulty, budete vědět. Příjemné čtení.

Zahraniční hosté: Martin Block a James Wu

Naše fakulta v minulém týdnu hostila dvě návštěvy ze zahraničí. Prvním z hostů byl guru v oblasti integrované tělesné výchovy Martin Block z University of Virginia. Jeho středeční přednáška přilákala zaplněnou zasedačku. Block se v rámci olomouckého programu také sešel s pracovníky katedry APA nebo navštívil ZŠ prof. Vejdovského pro zrakově postižené.

Ve čtvrtek pak na fakultu zavítal James Ruizhen Wu a jeho český kolega Roman Spáčil, kteří koncem loňského roku otevřeli v čínské provincii Fujian zastupitelskou kancelář Olomouckého kraje, která má podporovat podnikání, obchod, cestovní ruch a vzájemné vztahy mezi oběma regiony. Vedení fakulty s Jamesem Wu a Spáčilem jednalo o možné spolupráci v souvislosti s využitím aplikačního centra BALUO, také o možnostech propagace fakulty mezi čínskými studenty.

Výběrové řízení na zahraniční pobyty

Osm desítek přihlášek do výběrového řízení na zahraniční studijní pobyty obdrželo oddělení pro zahraniční spolupráci. Největší zájem byl podle Zuzany Hanelové o portugalskou Coimbru, kanadskou University of Alberta, řeckou Aristotle University of Thessaloniki a španělskou Valencii. Po minulém týdnu už je jasné, kdo do zahraničí skutečně pojede. Těm úspěšným přejeme šťastnou cestu a příjemné studium v zahraničí. Ostatní, nevěšte hlavy, není všem dnům konec.

Přípravné kurzy pro uchazeče

Poslední dny mají uchazeči na to, aby si podali přihlášky na bakalářské a navazující magisterské obory garantované naší fakultou. Uzávěrka je 28. února.

Stejně jako vloni se přitom nemusejí bát přijímacích zkoušek. Ne, že bychom přijímali bez nich, ale opět připravujeme kurzy, na nichž se o podobě přijímacích zkoušek dozví vše potřebné. Gymnastická přípravka je zaměřena na informace o talentové části zkoušek, proběhne v sobotu 14. března – deadline pro přihlášky je již příští týden (viz info). Druhý z kurzů dá pak odpovědi na požadavky ke vstupnímu pohovoru a testové části. Tento přípravný kurz proběhne v sobotu 25. dubna, přihlašovat se zájemci mohou do 10. dubna (viz info).

Ze studijní agendy

Začátkem tohoto týdne skončil zápis předmětů na letní semestr, ve STAGu si již studenti sami nic neupraví. Případné změny lze nyní řešit pouze na základě písemné žádosti na studijním oddělení.

Obhajoby disertačních prací

Oddělení pro vědu a výzkum s předstihem dává vědět o konání obhajob disertačních prací, které se uskuteční v pondělí 13. dubna. Od 11 hodin bude svou práci s názvem Psychické determinanty výkonu hráče ledního hokeje ve vrcholovém sportu obhajovat Marian Jelínek, od 13 hodin pak Veronika Kavková práci s názvem Vztah kombinace technik imaginace a floating a motorické dovednosti. Obhajoby jsou veřejné, místnost konání bude ještě upřesněna.

Z jednání

Koncem minulého týdne zasedla k jednání kolegia děkana a garantů studijních oborů. Na programu jednání byly mimo jiné návrhy reakreditací rekreologie a trenérství a sportu, termín pro předložení kompletních podkladů byl stanoven na 5. března. Dalšími tématy byla kvantifikace činností pracovníků fakulty, hodnocení státních závěrečných zkoušek nebo nutnost čerpání dovolené z loňského roku do konce března a vypracování plánů dovolené pro tento rok (deadline 15. března).

Zasedala též univerzitní pedagogická komise, tématem jednání byly aplikace předpisů UP do celoživotního vzdělání, elektronické přihlášky, také novinky ze STAGu. 

Soutěž GAČR otevřena

Grantová agentura v minulém týdnu vyhlásila veřejnou soutěž na podporu projektů se začátkem řešení v příštím roce. Návrhy projektů, prosím, zašlete na e-mail iva.tezzelova@upol.cz do 25. března!

Evidence projektů a principy realizace akcí

Prosíme pracovníky i studenty, aby při přípravě grantových přihlášek nebo také různorodých akcí pod hlavičkou fakulty respektovali obecná pravidla komunikace s pracovníky děkanátu a informovanosti vedení fakulty. V sekci Zaměstnancům – formuláře je k dispozici dokument Rámcový postup při přípravě a realizaci akcí na FTK, brzy bude zavěšen také formulář pro evidenci projektů.

Žít, studovat a cestovat

Thajsko, USA a také cesta s embéčkem kolem světa, to vše čeká návštěvníky tří besed, během nichž studenti naší fakulty budou vyprávět o svých cestách po světě. Besedy se konají vždy od 18 hodin v Café 87 na náměstí Republiky, jako první dostane slovo již toto úterý Lukáš Hosták, který představí Thajsko očima rekrouše. Následovat pak bude 10. března Michal Vičar s embéčkem a 28. dubna Michal Vorlíček se zážitky, které nasbíral za velkou louží.

Přebor ve šplhu & běžecké tréninky

Sportovci, pište si do diářů: Poslední březnové úterý se uskuteční tradiční Přebor UP v šplhu. Podrobnosti budou ještě upřesněny.

Kdo zrovna nefandí šplhu, ale o to raději si zaběhá, tak připomínáme, že každou středu probíhají společné běžecké tréninky pod hlavičkou Radosti z pohybu – viz Facebook.

Akademická obec

Vedení fakulty zve všechny akademické pracovníky a studenty na zasedání akademické obce FTK, které se uskuteční ve středu 8. dubna od 14 hodin v aule NA401. Na zasedání se dozvíte vše zásadní z fungování fakulty v měsících uplynulých a částečně i budoucích. 

 

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew