Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://ftk.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Fakulta tělesné kultury UP
15.04.2014, 15:28, Stáří: 10 r.

Vedení FTK informuje – 14. 4. 2014

Autor: Martin Višňa

Mistryně republiky v plavání s ploutvemi.
Foto: Zbyněk Svozil

Pokud byly poslední aktuality z dění na fakultě pestré obsaženými tématy, tentokrát jde až na výjimky o sportovní zpravodajství. Proč si také zatěžovat hlavu třeba politikou, stačí, že venku řádí aprílové počasí. Takže příjemné sportovní čtení a pěkné Velikonoce!

Nabídka zahraničních stáží

Na Univerzitě Palackého byla vytvořena internetová aplikace INTLAG, která má do budoucna umožnit studentům UP přístup k široké nabídce pracovních stáží v zahraničí a usnadnit administrativní procesy spojené s jejich vyřízením. Informace v systému jsou dostupné všem studentům a zaměstnancům UP po přihlášení portálovými přihlašovacími daty. Do systému INTLAG se již od loňského roku průběžně registrují zahraniční zaměstnavatelé a vkládají nabídky stáží pro studenty nejrůznějších oborů na UP. Aktuální nabídku pro FTK můžete sledovat mimo jiné také na facebookové stránce fakulty

Ze studijní oblasti

Studenti, kteří chtějí obhajovat své závěrečné práce v květnu či červnu, musejí tyto práce odevzdat do středy 30. dubna.

V termínu 28. až 30. dubna probíhají na fakultě talentové přijímací zkoušky. Výuka nebude probíhat podle pravidelného rozvrhu, nýbrž podle rozvrhů daných pro tento týden katedrami. Sledujte informace na svých katedrách.

Pro uchazeče o studium jsme připravili na sobotu 26. dubna přípravný kurz zaměřený na písemnou a ústní část přijímacích zkoušek. Informace ke kurzu naleznete zde.

Svou disertační práci s názvem Vyhledávání mimořádných prožitků a preference učebního stylu studenta s přehledem v minulém týdnu obhájila Dita Culková. Gratulujeme!

Fanděte našim!

Volejbalistky SK UP bojují o bronzovou extraligovou medaili, rozhodující zápas s týmem Brna se hraje tuto středu od 17 hodin v olomoucké univerzitní sportovní hale. Dojděte olomoucký výběr podpořit!

O účast na světovém šampionátu v Chorvatsku budou bojovat o nadcházejícím víkendu v hale Zory Olomouc juniorské reprezentantky v házené, mezi nimiž je i naše studentka Anežka Zuzánková. Házenkářky v kvalifikačním turnaji narazí na výběry Norska, Izraele a Japonska.

Hokejový výběr Univerzity Palackého pod vedením Karla Hůlky z katedry sportu obhajuje v těchto dnech loňský titul, respektive hattrick z předchozích let. Základní část akademického hokejového mistrovství republiky se hraje v tomto týdnu, v týdnu příštím pak dojde na play-off. Držte našim palce, ať se dostanou až do finále, které se hraje v pátek 25. dubna!

Souboj fakult

Už příští týden, od 22. do 24. dubna, proběhne v Lanovém centru Proud soutěž, která tu ještě nebyla – Souboj fakult, který ve spolupráci s lanovým centrem připravila naše fakulta. V soutěži poměří síly a mysl nejen v lanových aktivitách šestičlenné týmy z fakult Univerzity Palackého, na vítěze přitom čekají tři tisíce korun. Více se dozvíte na Radosti z pohybu.

Přebor UP v atletice

Atletický stadion AK Olomouc na třídě 17. listopadu bude ve středu 30. dubna hostit tradiční Přebor Univerzity Palackého v atletice. Studenti, ale i junioři mohou poměřit síly v běžeckých disciplínách, skoku dalekém i vysokém, vrhu koulí a hodu diskem a oštěpem. Na nejlepší výkony čeká finanční odměna. Propozice závodu najdete zde.

Přihlášky na České akademické hry

Koncem června proběhnou v Liberci letošní České akademické hry, na nichž se tradičně v řadě sportovních disciplín střetnou reprezentační výběry českých vysokých škol. Svoji reprezentaci samozřejmě na hry vyšle i Univerzita Palackého, koordinátorem výpravy je Vítězslav Prukner z katedry sportu. Chcete-li barvy UP hájit, přihlášky k reprezentaci můžete podávat přes garanty jednotlivých sportů (jejich přehled ke stažení zde) od 14. dubna do 30. května. Podrobnější informace k zajištění olomoucké výpravy budou zveřejněny později, informace k letošnímu ročníku her najdete zde.

Majáles UP

Tradiční oslava jara a studentského života propukne v komiksovém duchu a s mottem Studenti studentům již za necelý měsíc, v úterý 6. května na Korunní pevnůstce a dalších místech Olomouce. Můžete se těšit na řadu koncertů, divadelních vystoupení, výstav, prezentací neziskových či studentských organizací nebo outdoorové aktivity. Podrobný program a další informace budou v nejbližších dnech zveřejněny na stránkách www.majales.upol.cz.

Čtvrtý triumf v řadě

Olomoucké plavkyně s ploutvemi, které vede děkan FTK Zbyněk Svozil, se o víkendu staly počtvrté v řadě mistryněmi republiky v soutěži družstev. Děvčata ovládla oba štafetové závody, v individuálních závodech si vyplavala třikrát vítězství Zuzana Svozilová, její sestra Markéta byla dvakrát druhá, další druhá místa vybojovaly Barbora Sládečková a Barbora Pohlová. Nemalou měrou se na úspěchu podílela také juniorka Gabriela Horáková, která zvítězila ve třech svých disciplínách. Gratulujeme!

Jarní zážitková škola

V závěru minulého týdne taktéž proběhla v Horce nad Moravou již třetí vědecká zážitková škola. Zúčastnilo se jí dvacet studentů, kteří se dozvěděli leccos o zážitkové pedagogice a jejím výzkumu z úst odborníků z naší fakulty, ale i třeba od Jima Parryho z University of Leeds. 



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew