Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://ftk.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Fakulta tělesné kultury UP
27.03.2012, 15:15, Stáří: 12 r.

Proběhl Rekreflám, jednoduše prestižní flám ve velkém stylu

Autor: Milada Hronová

Ples v cirkuse aneb V manéži nesněží. Pod tímto názvem proběhl 24. března ples Katedry rekreologie FTK. Významná společensko-kulturní akce této katedry se tentokrát uskutečnila netradičně v cirkusovém šapitó, v prostředí historického areálu Korunní pevnůstky.

„V prázdném areálu Korunní pevnůstky letos vzniklo pro naše potřeby něco neobyčejného, co v mnohých jistě zanechá nezapomenutelný zážitek. Prostor Korunní pevnůstky jakoby dokreslil atmosféru flámu naruby svými kamennými zdmi a travnatými valy. Rekreflám  je totiž ples, který v ČR nemá obdoby,“ sdělila za organizátory této akce studentka třetího ročníku Katedry rekreologie FTK UP Martina Klimešová. „Přijali jsme velkou výzvu pořádat něco nového a neokoukaného a s výsledkem jsme spokojeni,“dodal Radek Mézl.

O organizaci Rekreflámu každoročně pečují výhradně studenti třetího ročníku oboru Rekreologie. Tento ples se stal symbolickým kolektivním výstupem všech třetích ročníků bakalářského studia oboru Rekreologie, možností samostatné prezentace jednotlivých ročníků v blocích zábavného programu samotné akce. Ples vytváří každoročně ideální prostředí pro setkání jak současných studentů, tak absolventů s vyučujícími i přáteli rekreologie, představuje a reprezentuje obor na veřejnosti a je obrovskou možností studentů vyzkoušet si v praxi své znalosti a dovednosti při kolektivní práci, komunikaci s lidmi a organizování.  Letošním tématem plesu se stal cirkus. Právě s tímto tématem byl i spojen jeho veškerý zábavný program, výzdoba i propagace. První ročník Rekreflámu proběhl v roce 1994. „Za organizátory akce bych ráda poděkovala všem, kteří nám důvěřovali a do posledních chvil nás podporovali,“ řekla závěrem Martina Klimešová.

Milada Hronová, foto Kamil Coufal



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew