Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://ftk.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Fakulta tělesné kultury UP
02.09.2010, 10:59, Stáří: 14 r.

Plavec Rubáček z FTK se stal mistrem Evropy

Autor: Ondřej Martínek

Zlatou medaili a k tomu i světový rekord si z ruské Kazaně přivezl olomoucký plavec Michal Rubáček, student druhého ročníku Tělesné výchovy a sportu na FTK UP. Na trati 200 metrů s krátkými ploutvemi zaplaval nejlepší čas 1:36,18. Ten mu zajistil nejen prvenství, ale také překonání dosavadního světového rekordu. Spolu s ním se na mistrovství vypravili pod vedením doc. Zbyňka Svozila, děkana FTK UP a státního trenéra české reprezentace, další čtyři sportovci. Olomouc v ní zastupovaly také Svozilovy dcery Zuzana (Rekreologie) a Markéta (Tělesná výchova a žurnalistika).

Michal Rubáček, který patří již několik let k české plavecké špičce vybojoval s krátkými ploutvemi rovněž čtvrté místo na stometrové vzdálenosti. „Michalův čas 43,70 byl přitom jedinou setinu za bronzem a jedenáct setin od zlata," doplnil Svozil. Slušná umístění vybojovaly také Zuzana Svozilová, která se na trati 800 metrů umístila na pátém místě, a její mladší sestra Markéta. Ta se ve všech svých startech probojovala až do finále, přičemž na dvou stech metrech doplavala sedmá.

Českou výpravu doplnili v Tatarstánu Ondřej Broda z Těrlicka a Libor Válek z Mostu. Broda přitom stejně jako Rubáček překonal světový rekord a s klasickými ploutvemi si tak zajistil zlatou medaili hned v první disciplíně. V dalším finále skončil šestý. V celkovém pořadí nakonec česká výprava na ME obsadila výborné šesté místo, v soutěži mužů dokonce třetí. „Všichni reprezentanti přistupovali ke každému startu velmi odpovědně a s maximální snahou dosáhnout co nejlepších výsledků a musím jim poděkovat," uvedl Svozil pro server olomouc.cz.

Ondřej Martínek, foto: zdroj www.mvcr.cz

 

 



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew