Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://ftk.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Fakulta tělesné kultury UP
05.04.2012, 11:03, Stáří: 12 r.

Pátý ročník Karnevalu APA je úspěšně za námi

Autor: MK

Zástupci z celého světa přijeli, aby vzdali hold osobnostem APA.

Cenu ČAAPA přebírá Renáta Staňková.

Bavili se vskutku všichni.

Dan Nekonečný ve svém živlu.

Karneval APA je akcí, kde se setkávají studenti,absolventi a přátelé aplikovaných pohybových aktivit, tedy sportu, tělesné výchovy a pohybové rekreace osob se speciálními potřebami. 

Celá akce byla pořádány studenty a katedrou aplikovaných pohybových aktivit fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci a v pátek 30. 3. 2012 proběhl již její pátý ročník v Regionálním centru Olomouc.

Program se držel zaběhnutých tradic, kdy zahájení bylo v režii sdružení osob se zdravotním postižením. Tentokráte vystoupil taneční soubor Bílá holubice z Ostravy. V průběhu večera jsme byli svědky společného vystoupení studentů a taneční skupiny Rytmus. O báječnou celosvětovou atmosféru se svým hudebním doprovodem po celý večer staralo vynikající hudební seskupení Pavel Helan band. Večerem provázel Roman Pastorek, známý televizní moderátor, jehož tvář si většina návštěvníků spojila se soutěžním pořadem Bludiště. 

Sponzorem akce byl Ski areál Kareš, ale realizace akce by nebyla možná bez dalších sponzorů, partnerů a mediálních partnerů. Mezi hlavní partnery akce patřili Nadační fond dětské onkologie Krtek, Spolek Trend vozíčkářů Olomouc, Bílá holubice, Středisko pro ranou péči Olomouc, Credo a další. Mezi sponzory akce, kteří již dlouhodobě podporují tuto akci patří DAOSZ, Fly united, Crystalex, Wellness hotel Diana Velké Losiny a řada dalších. Akce byla také podpořena ESF a státním rozpočtem ČR v rámci projektu Centra podpory integrace.

Součástí karnevalu je také ocenění APAč roku, které je udělováno studentovi, který se významným způsobem podílí na rozvoji oboru. Letos se APAčem roku stal Petr Musálek. Cenu ČAAPA (cena čápa) udělovanou pracovníkovi v oblasti APA získala Renata Staňková za rozvoj tělesné výchovy a sportu osob s postižením. Letos (stejně jako v předešlých ročnících) byla jedna osobnost uvedena do karnevalové síně slávy. V letošním roce se této pocty dočkal Zbyněk Janečka za celoživotní přínos APA zejména v oblasti osob se zrakovým postižením. Mimořádně jsme udělovali i výroční cenu Centra APA, kterou obdržel za svou práci v oblasti sociální péče a sportu Roman Kunovjánek (student APA v bakalářské etapě). 

Celý večer se nesl v duchu přátelské a tématicky globální atmosféry. Na parketu tančili Židé s Araby, Mexičani s Moraváky, All Blacks z Nového Zélandu se zápasníkem sumo a mnoho dalších. Počtem zúčastněných jsme se dostali na nový rekord a pevně věříme, že tento trend bude v následujícíh letech pokračovat.

Ondra Ješina

Více fotek z karnevalu naleznete ve fotogalerii

 

 



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew