Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://ftk.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Fakulta tělesné kultury UP
21.04.2011, 11:13, Stáří: 13 r.

O tom se Vám ani nezdálo aneb Ples, na který se nezapomíná

Autor: -jam-

V sobotu 19. března proběhl v olomouckém sále Sidia již osmnáctý ples Katedry rekreologie FTK UP – potřinácté s názvem Rekreflám. I když letošní ročník neslavil kulaté výročí, přesto si jedno významné jubileum připomněl: před dvaceti lety totiž vznikla Fakulta tělesné kultury UP včetně Katedry rekreologie. A že tehdy si bez „věštecké koule“ skutečně jen stěží kdo dokázal představit, jaký rozvoj zaznamená Rekreologie v příštím dvacetiletí, nesla velkolepá akce název „O tom se Vám ani nezdálo“. 

A velkoleposti akce atmosféra opravdu odpovídala. S otevřením vstupních dveří se před hosty otevřel nový svět – svět snů. Hvězdným tunelem se dostali do foyer, ve kterém na vytvořených stromech rostly párky a rohlíky, byly zde obrovské obrazy, nádherný fotorámeček a nechyběla ani bohatá tombola. Kdo se skrze dav lidí prokousal do hlavního sálu, mohl obdivovat snové prostředí i tam. Na hlavní scéně vynikal obrovský měsíc, vedle visel další veliký obraz. Na vedlejší scéně jste mohli nalézt odreagování v polštářovém koutku nebo v koutku s hrami. Souhrnně řečeno, vytvořené prostředí bylo nezapomenutelné.

Obzvlášť na Rekreflámu však hraje důležitou roli především program. Jak to třeťáci letos vymysleli? Jaké předvedou scénky? A co vystoupení ostatních ročníků? Odpověď na všechny otázky je stejná: bylo to úžasné. Úvodním videem bylo vysvětleno, že dějová linie se odehrává ve snu malíře. Do jeho hlavy pak vstoupili i moderátoři, aby diváky provedli dále. O několik minut později přišla na scénu vystoupení jednotlivých ročníků. První ročník provedl „světem naruby“, druhý ročník ukázal „noční můru“, čtvrťáci „objekt touhy“ a páťáci představili téma „na dosah“. Ve všech případech ukázaly jednotlivé ročníky nádhernou kombinaci hudby, výrazového tance, kostýmů, rekvizit i světel. Vystoupení byla proložena vtipnými moderátorskými vstupy, vyhlášením Rekreologa roku, narozeninovou písní pro Katedru rekreologie včetně předání darů (strom historie Kadedry rekreologie a webové stránky rekreflam.com) a vylosováním hlavních cen tomboly. A jak se na ples sluší a patří – nechyběly ani taneční bloky. Vše vyvrcholilo nočním závěrečným vystoupením třetího ročníku, které v sedě nenechalo snad jediného diváka. Na úplný závěrem pak proběhla ABBA revival show. 

A proč je Rekreflám tak výjimečný? „Ta nezapomenutelná atmosféra podle mne vzniká tím, že Rekreflám dělá pokaždé jiná sestava lidí. Každý v něm totiž nechá kus svého srdce. Zároveň je však zachována jeho historická struktura, která se vytvářela několik let. Řekl bych, že to dopadlo podle mého oblíbeného citátu: Miřte na měsíc. I když se netrefíte, skončíte mezi hvězdami,“ řekl Jiří Matúš, hlavní koordinátor letošního Rekreflámu. 

Ve spolupráci s redakcí -jam-, foto -jam-



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew