Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://ftk.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Fakulta tělesné kultury UP
10.04.2014, 09:22, Stáří: 10 r.

Nabídka rekreace na Pastvinách

Autor: -rv-, -da-

Krásné počasí, i když mírně proměnlivé, nás láká prožít příjemné dovolené či prodloužené víkendy. Kde tedy prožít pohodově či aktivně volný čas? Výcvikové středisko Pastviny nabízí rekreační pobyty v Orlických horách ve Studenecké zátoce.

Sezóna Pastvin 2014 začíná v květnu a končí koncem září. V květnových a červnových měsících v areálu probíhá v určité dny kurzovní výuka, ale i přesto je možnost příjemného pobytu ve středisku v termínu mimo výuku či průběžně. Některé termíny jsou již plně obsazeny např. 16. 5.–31. 5., 1. 6.–22. 6., 4. 7.–12. 7., 2. 8.–20. 8., 4. 9.–7. 9., 14.–27. 9., proto neváhejte. Pokud budete mít zájem o pobyt i v podzimních dnech, je možné areál navštívit také v říjnu.

Areál VS Pastviny je univerzitním zařízením, a proto je špičkově vybaven. K dispozici jsou v rámci ceny ubytování tartanová hřiště pro všechny druhy míčových sportů, antukové hřiště, stolní tenis, tenisová tréninková zeď, půjčovna jízdních kol, koloběžek a kánoí, společenské místnosti s audiovizuální technikou, ale i bufet s barem pro občerstvení i večerní posezení u ohně.  

K dispozici je zde celkem 148 míst k ubytování v chatkách či v pokojích se sociálním zázemím. Dále je v nabídce i sauna.

Turistické chatky pro 4–5 osob jsou vytápěné. Chatky jsou vybaveny dvoupatrovými postelemi a dostatečným počtem skříní na věci ubytovaných. Sociální zázemí je společné ve zděné budově v těsné blízkosti chatek. V ceně ubytování jsou i lůžkoviny.

Pokoje se nacházejí ve zděné budově. Každý pokoj je pro 3 osoby, popřípadě lze využít přistýlku. Vždy 2 pokoje mají společný vchod a společné sociální zázemí (záchod a sprcha). V ceně ubytování jsou i lůžkoviny. K pobytu je samozřejmě možné objednat i stravování formou plné penze či polopenze.

Areál má i bezbariérový přístup.

Výcvikové středisko Pastviny nabízí ideální zázemí pro individuální rekreaci jednotlivců či rodin, pro sportovní a firemní akce i organizaci školních výletů. Středisko je též výchozím bodem pro výlety po okolí Orlických hor. K nejvyhledávanějším turistickým místům patří:

  • přehradní nádrž Pastviny na horním toku Divoké Orlice,
  • chráněný přírodní útvar Zemská brána - skalnaté údolí Divoké Orlice,
  • dělostřelecká tvrz Bouda,
  • Muzeum řemesel Letohrad.

Podrobné informace o areálu, fotogalerie a aktuální ceník ubytování jsou k dispozici na webu www.pastviny.upol.cz.

Kontakt:

Bc. Renáta Vaďurová, FTK UP v Olomouci, tř. Míru 115 tel. 585 636 034; renata.vadurova@upol.cz



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew