Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://ftk.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Fakulta tělesné kultury UP
12.05.2016, 13:09, Stáří: 8 r.

My, studenti z Neředína: Jan Šebesta

Autor: komboys

Letní semestr došel ke svému závěru a s ním i seriál o zajímavých studentech naší fakulty. Ve zkouškovém se totiž nesluší studenty zatěžovat hloupými otázkami, když jsou důležitější věci na světě – jako třeba anatomie a fyziologie. Své o tom ví i Ostravák Jan Šebesta, student tělesné výchovy a společenských věd, mezi jehož zájmy patří především florbal.

Co tě přimělo podat si přihlášku na FTK?

Přihlášku na FTK jsem podal z jednoho prostého důvodu. Sportu se věnuji od malička, ať už hokeji nebo florbalu, i proto jsem se chtěl věnovat sportu nebo pohybu i nadále. Tělesná výchova byla pro mě jediným východiskem a jsem s touhle volbou spokojený.

Jak hodnotíš své dosavadní studium?

Možná to bude znít trapně, ale opravdu bez ztráty kytičky. Když se na vše podívám, tak možná kromě plavání, atletiky (skok do dálky) a testů z volejbalových pravidel jsem udělal vše na první pokus. Ale je pravda, že anatomie a fyziola mi daly zabrat!

Kdyby sis mohl vybrat studium v zahraničí, kde by to bylo a proč?

Zatím jsem o Erasmu nepřemýšlel a nějak extra mě to neláká. Kdybych si měl ale vybrat, volím Švédsko nebo Finsko, především kvůli florbalu, v těchto zemích se hraje na velké úrovni.

Kdo tě přivedl ke sportu? V kolika letech to bylo?

Jelikož jsem prvně hrál hokej a až později jsem začal s florbalem, tak je těžké odpovědět. Ale k hokeji mě k překvapení dovedla moje maminka, které moc děkuji, bylo mi šest let. Hokej už nehraji, ale mám z něho spoustu krásných vzpomínek a získal jsem za těch třináct let mnoho zkušeností, které mohu využít ve své budoucí kariéře. K florbalu mě dovedl spolužák, bylo mi osm let, hraji ho až dodnes a je to momentálně můj život, když nepočítám školu. (smích)

Jaké jsou tvé nejen sportovní úspěchy a cíle?

K hokeji se už vracet nebudu, to bych zabral celý odstavec. Ve florbale, když vezmu moje poslední tři roky, kde hraji mužskou extraligu za 1.SC Vítkovice Oxdog, jsem bral zlatou (2014) bronzovou (2015) a letos stříbrnou medaili. Poprvé jsem se letos podíval i do národního týmu a jsem v širším kádru pro letošní mistrovství světa. Absolvuji i akademické mistrovství v Portugalsku. Cíle jsou jednoduché, vyhrát co nejvíce titulů, dostat se do zahraničí a co nejdéle se udržet v národním týmu.

Co tě nejvíce v poslední době pobavilo?

Vzhledem k tomu, že jsem s klukama v týmu skoro každý den, tak se bavím neustále. (smích)

Se kterou hračkou sis v dětství nejraději hrál?

Ani sám nevím, určitě to byla nějaká autíčka a později hokejka. Důvod je jasný.

Jaký je tvůj vztah k Olomouci?

Jenom pozitivní. Mám zde hodně přátel, je to nádherné studentské město, a i když na navazující se budu vracet do Ostravy, tak na Olomouc budu vzpomínat v dobrém.

Veronika Enenkelová by chtěla vědět, jestli půjdeš, respektive jestli jsi byl na majálesu.

Verčo, na majálesu jsem letos nebyl. Moc se omlouvám!

Naše fakulta letos slaví 25 let. Co bys jí popřála do budoucna?

Dalších minimálně 25 let, kvalitní studenty a absolventy. A pokud to jenom jde, tak ať se fakulta co nejvíce rozšiřuje a proslavuje ve světě.

Vyber si z dvojic to, co je ti milejší: pivo / víno, zadaný / nezadaný, film / kniha, Internet Explorer / Google Chrome, hory / moře, maso / vege, jednodílné plavky / bikiny, Kabát / U2.

Pivo, nezadaný, film, Google Chrome, hory, maso, bikiny, U2.

 

Předchozí části: 

Veronika EnenkelováJan Malota / Vendula Přibylová / Tomáš Oulehla / Monika Geržová / Luděk Lichnovský / Jana Hodonská / František Šmehlík / Patrícia Skovajsová / David Klammert / Marek Zaoral / Zuzana Baronová / Pavel Petrásek / Hana Bednáříková / Tomáš Kuna / Alena Sklenářová / Tomáš Mixa / Aneta Kynčlová / Marek Talpa / Veronika Grygarová / David Babiánek / Kristýna Peringerová / Michaela Bartková / Barbora Sládečková / Radim Antel / Klára Sovová / Květoslava Krchenová / Michal Kryl / Ondřej Šiška / Nikola Kutějová / Jaroslava Hrubá / Nikita Mašterová / Jakub Jarolím / Edita Hendrychová



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew