Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://ftk.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Fakulta tělesné kultury UP
06.06.2011, 09:04, Stáří: 13 r.

1. česká národní konference aplikovaných pohybových aktivit

Autor: Alena Vyskočilová

Ve dnech 19. a 20. 5. 2011 se v prostorách Fakulty tělesné kultury uskutečnila historicky 1. česká národní konference aplikovaných pohybových aktivit. Konferenci pořádalo Speciálně poradenské centrum APA (Centrum APA) CZ 1.07/1.2.00/14.0021 ve spolupráci s Fakultou tělesné kultury, Univerzity Palackého v Olomouci a s Českou asociací aplikovaných pohybových aktivit.

Záměrem konference bylo seznámit odbornou i laickou veřejnost se současným stavem aplikovaných pohybových aktivit a na základě zkušeností účastníků konference nastínit další perspektivy aplikovaných pohybových aktivit v oblasti rekreace a sportu a ve školní tělesné výchově. Konference se zúčastnilo celkem 144 odborníků působící v oblasti vzdělávání, asistenčních služeb, volnočasových aktivit dětí, žáků, studentů či dospělých se speciálními potřebami, včetně akademických odborníků z několika univerzit. Ze 144 osob bylo 20 klíčových mluvčích, 25 posterových příspěvků a 20 organizátorů. Konference byla rozdělena do tří tematických sekcí: pohybová rekreace a sport v aplikovaných pohybových aktivitách, aplikovaná tělesná výchova v preprimárním, primárním a sekundárním školství a terciální vzdělávání v oblasti APA v České republice i v zahraniční. 

Mezi přednášející, které jsme mohli vyslechnout, patřili například Prof. MUDr. Hana Hrstková (Klinika dětské onkologie Brno), MUDr. Miroslav Novotný
(Centrum duševního zdraví, Jeseník), Prof. RNDr. Miroslav Janura
(Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci), Mgr. Jan Nevrkla
(Kontakt bB) a mnoho dalších. Dále byl připravený workshop, kde bylo například možné vyzkoušet si v praxi vybrané sportovně-kompenzační pomůcky, a který pokračoval večerním programem s dalšími aktivitami a společenským večerem. Páteční jednání v sekci bylo uzavřeno valnou hromadou České asociace aplikovaných pohybových aktivit, která je důležitou platformou pro rozvoj aplikovaných pohybových aktivit v České republice. Konference měla mezi účastníky velice pozitivní ohlas. Touto cestou děkujeme všem zúčastněným a těšíme se za 2 roky opět nashledanou.

Mgr. Alena Vyskočilová

(za realizační tým konference)



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew